Ideallyfree

Oyunlaştırılmış Öğrenme Platformu Kahoot, Drops’u Satın Aldı

kahoot ve Drops

Popüler Oyunlaştırılmış Öğrenme Platformu Kahoot Dil öğrenmeyi daha harika hale getirmek için Drops’u satın aldığını duyurdu.

Bu satın alma sayesinde Kahoot platformunu daha da genişletmeyi ve milyonlarca Kahoot için dil öğrenimini daha iyi bir seviyeye getirmeyi planlıyor.

Kahoot sitesinde yer alan Kahoot CEO’su Eilert Hanoa’nın yaptığı açıklamada şöyle ifade edilmiş:

Dünyanın lider öğrenme platformu olma vizyonumuza doğru ilerlerken ailemize Drops’u dahil etmekten dolayı heyecan duyuyoruz. Drops’un hizmetleri ve inovatif öğrenme modeli bizim Kahoot’taki basit, oyun tabanlı bir misyonumuzla harika bir uyum sağlıyordu. Drops ve dil öğrenimi her yaştan ve yetenekten öğrencilerimiz için büyüyen öğrenme uygulamalarımızın en son katkısı oldu. Kahoot’u evde, okulda veya işte nihai öğrenim yeri yapmak ve öğrenmeyi harika hale getirmek için yeni alanlarda genişlemeye devam edeceğiz!

Kahoot Drops’un işletme değeri olan 31 Milyon Dolarlık nakit toplam bedele ek olarak aynı zamanda 2020 – 2022 performansına dayalı ek 19 milyon dolar daha ödeyecek.

Kahoot benim kişisel olarak ilk defa Google Partners eğitimleri sırasında tanıştığım ve yıllardır severek kullandığım bir uygulama ve eğitim platformu, içeriğine dil öğreniminin de dahil edilmesi çok olumlu bir gelişme.

Bilmeyenler için Kahoot ve Drops Hakkında genel bilgilere de yer vermek istiyorum:

Kahoot:

KahootKahoot internet bağlantınızla herhangi bir akıllı cihazdan erişilebilen oyunlaştırılmış ve eğlenceli bir öğrenme platformudur. Basitçe öğrenmeyi oyunlaştırarak daha anlaşılır ve eğlenceli hale getiriyor. Bir konu ya da dilde bir öğrenme oyunu veya trivia quiz oluşturmak dakikalar içinde tamamlanıyor bu nedenle çok pratik bir uygulamadır. Yapmanız gereken yansıtma yaptığınız ekranda soruların bulunduğu canlı yarışma düzenlemek ve bunu çoğunlukla akıllı cihazları ile bağlanan uzak kullanıcılarla paylaşmak. Sonrasında Game On! Oyuncular ya da katılımcılar ana bilgisayar tarafından sağlanan bir PIN ile bir kahoot’a katılır ve cihazlarından soruları yanıtlar. Kahoot’ta hızlı ve doğru cevaplamak bir oyunlaştırma elementi olan (Leaderboard) Liderlik sıralamasında sizi öne çıkarır.

Drops:

2018’de Google Play Store mağazasının en iyi uygulaması olarak seçilen Drops’un 3 ana uygulaması var.

drops

Birincisi Drops, yetişkinlerin yeni dilleri öğrenmelerine yardımcı olan, 5 dakikalık egzersizlerle kelime öğrenmenin, alışılmış, sıkıcı ezberciliğin yerine, adrenalin dolu oyun tabanlı freemium (ücretsiz) uygulaması Şuan 42 dili destekliyor ve bu uygulamada faydalı kelimeler, muhteşem minimalist illüstrasyonlar ve hızlı mikro oyunlar aracılığıyla yabancı dil hafızanızı geliştiriyor.

İkincisi olan Scripts okumayı, yazmayı ve imzalamayı öğrenmeyi amaçlamaktadır ve dört alfabe ve dört karakter tabanlı yazma sistemini kapsar. Her gün 5 dakikalık süper hızlı ve destansı, eğlenceli öğrenme metoduyla yeni bir dil öğrenirken yaşanan okuma ve yazma zorluklarına odaklanıyor. Mesela Çince karakterleri, Kore Alfabesini ya da Japon yazma sistemini resimli gösterimler ve hızlı mini oyunlarla öğrenebilirsiniz.

Üçüncü uygulaması Droplets ise özellikle yedi ile 16 yaş arasındaki çocuklar ya da öğrenciler için interaktif dil öğrenmeyi hedefliyor. Her bir dil için alfabe, yiyecek-içecek ev eşyaları vb. 23 farklı kategoride 100’den fazla konuda bilgiler içerir.

Covid-19 Döneminde Online Öğrenme Platform ve Uygulamaları

Şuan içinde bulunduğumuz Covid-19 salgını, geçen yıl zaten kullanımlarında artış olan eğitim uygulamalarının sayısını daha da artırdı. Bu tarz online interaktif uygulamalar öğrenciler, eğitimciler ve ebeveynler için, yeni koronavirüsün yayılmasını sınırlamaya yardımcı olmak için fiziksel okulların kapalı olduğu zamanda bağlantı kurmanın ve öğretmenin bir yolu haline geldi. Örneğin ülkemizde EBA ile devam eden eğitim öğretim bu gibi uygulama geliştiricileri ve yatırımcılar için büyük fırsat oluşturdu.

Öte yandan işletmeler ve diğer özel sektör kuruluşları, çalışanlarla bağlantıda kalmanın, onları meşgul etmenin yollarını ararken çalışanlarını eğitmenin bir yolu olarak online eğitim platformlarını gördü.

Aslında bu ok da ironik bir süreç çünkü tam da sınırlarımızı diğer ülkelerle minimuma getirdiğimiz bir dönemde sınırları ortadan kaldıran teknolojiler sayesinde insanlar belki de yoğunluktan fırsat bulamadıkları konulara odaklandılar.  Dil öğrenimi de bunlardan biri. Küreselleşmenin yanı sıra son zamanlarda işletmeler ve okullar uzaktan öğrenmeye uyum sağladıkça online eğitimdeki artış nedeniyle dil öğrenimi de  patlama yaşıyor.

Bütün bu gelişmeler ışığında küresel dijital dil öğrenme pazar büyüklüğünün 2025 yılına kadar 8 milyar doları aşması bekleniyor.

Funda Tabak

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler lisans eğitimini tamamladıktan sonra geleneksel pazarlama, online itibar yönetimi, işveren markası, sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama konularında çeşitli şirketlerde çalıştı. Sa-ba, Döksan, Ileri Group, Araymond gibi üretim firmaları ile Coca Cola İçecek, Assan Alüminyum, Turkcell, Mercedes, Novartis, Cargill, Pfizer, YKB gibi müşterileri bulunan danışmanlık yoğunluklu firmalarda B2C ve B2B pazarlama yöneticiliği yaptı.

2010 yılından beri ideallyfree.com’un içeriklerini koordine ediyor. 2023 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri bölümününü tamamladı. Şuan Dubai merkezli bir firmada proje yöneticisi olarak çalışlıyor.

Yorum ekle