Ideallyfree

Google ve Lucasfilm, The Mandalorian AR Deneyimi Sunuyor

Google ve Lucasfilm The Mandalorian AR Experience (The Mandalorian AR Deneyimi) uygulaması ile The Mandalorian hayranlarına Augmented Reality yani Arttırılmış Gerçeklik Deneyimi Sunuyor.

Geçtiğimiz yıl tam da bu zamanlarda biz Starwars severlere Disney The Mandalorian gibi bir dizi hediye etmişti. 

Kasım 2019’da yayınlanmaya başlayan The Mandalorian hepimizi özellikle beni çok fazla heyecanlandıran, Star Wars serisindeki “Star Wars Episode VI: Return of the Jedi” ve “Starwars Episode VII:The Force Awakens” filmleri arasındaki 30 yıllık zaman diliminde geçen bir dizi. İlk sezonu 8 bölüm halinde 2019 yılında yayınlandı. Ekim 2020’de ise 2. sezonu yayınlanmaya başladı. Bir Starwars hikayesi olan The Mandalorian, Disney’in yeni platformu olan DisneyPlus’ta haftalık olarak yayınlanıyor öncelikle görüntü, kurgu ve olaylarıyla ben çok başarılı buldum. Mandalorian karakterini Netflix’te yer alan Narcos dizisinden tanıdığımız Pedro Pascal canlandırıyor. 

Mandalorian ve Çocuk (The Child veya Baby Yoda) Galaktik İmparatorluğun çöküşünden sonraki çalkantılı dönemde düşmanlarla yüzleşerek ve müttefiklerini toplayarak yolculuklarına devam ediyor. The Mandalorian’ın konusuna detaylarına çok fazla girmeyeceğim (I have spoken!) ama genel olarak eğer Starwars hayranıysanız bu diziyi bayıla bayıla izleyebileceğinizi söyleyebilirim.

The Mandalorian - I Have Spoken

‘This is the way!” dersem sanırım diziyi zaten izleyenler beni anlayacaktır. Özellikle yine Disney+’da dizinin nasıl çekildiğine dair bir de Behind The Scenes Docuseries isimli kamera arkası görüntüleri var. Benim için oldukça ilgi çekiciydi izlemenizi tavsiye ederim. İkinci sezonda biraz bütçenin arttığı da görüntü ve efektler açısından farkediliyor.

The Mandalorian AR Deneyimi

“The Mandalorian” in AR (Augmented Reality)?

This is the way!

Bugün Google Blog’da okuduğum yazıya göre bu dizi için Lucasfilm ve Google The Mandalorian’ı içeren  bir AR (Augmented Reality) deneyimi sunmak için biraraya gelmiş. Oyuncular AR’deki karakterlerle etkileşime girip paylaşım için uygulamadan sahneleri deneyimleyebiliyor. 

the-mandalorian-ar-deneyimi

İlk etapta sadece 5G özellikli telefonlarda kullanılabilecek uygulamanın Play Store linkini buraya paylaşıyorum. 

Ayrıca telefonunuzun uygulama ile uyumlu olup olmadığını bu linkten kontrol edebiliyorsunuz.

Bu kollektif uygulama sayesinde Android 5G cihazlarını kullanan kişiler, Mandalorian kahramanları ile kendi alanlarında etkileşim kurabilir. Yani Mando, Din Djarin veya Baby Yoda’yı takip eden bir ödül avcısı olarak uzayda dilediğinizce seyahat edebilirsiniz.

Bu ve bunun gibi ilgi çekici haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Funda Tabak

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler lisans eğitimini tamamladıktan sonra geleneksel pazarlama, online itibar yönetimi, işveren markası, sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama konularında çeşitli şirketlerde çalıştı. Sa-ba, Döksan, Ileri Group, Araymond gibi üretim firmaları ile Coca Cola İçecek, Assan Alüminyum, Turkcell, Mercedes, Novartis, Cargill, Pfizer, YKB gibi müşterileri bulunan danışmanlık yoğunluklu firmalarda B2C ve B2B pazarlama yöneticiliği yaptı.

2010 yılından beri ideallyfree.com’un içeriklerini koordine ediyor. 2023 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri bölümününü tamamladı. Şuan Dubai merkezli bir firmada proje yöneticisi olarak çalışlıyor.

Yorum ekle