Ideallyfree

Youtube Yapay Zeka Destekli Otomatik Video Chapters Özelliğini Test Ediyor

youtube-video-chapters

Streaming devi Youtube, geçtiğimiz günlerde videolara otomatik olarak bölümler (Youtube Video Chapters) eklemek için makine öğrenimini kullanarak testler yapmaya başladığını duyurdu.

Youtube-Video-Chapters

9to5Google’da duyurulan habere göre orjinal adı Youtube Chapters olarak geçen Bölümler içerik üreticilerine zaman kazandıracak bir AI (Artificial Intelligence) geliştirmesi alacak.

Ayrıca Google’ın destek sayfasında yer alan YouTube test features and experiments isimli sayfasında da aşağıdaki açıklamalara yer verdi:

Youtube Chapters ile insanların videolarda gezinmesini kolaylaştırmak istiyoruz, bu nedenle,video bölümlerini (Youtube Chapters) otomatik olarak eklemeyi deniyoruz. (Böylece içerik üreticilerinin manuel olarak ilgili bölümün zamanlamasını eklemesi gerekmeyecek) Video bölümlerini otomatik oluşturmak için Machine Learning (Makine Öğrenmesi) destekli metin tanıma özelliğini kullanacağız. Bunu küçük bir video grubuyla test ediyoruz. Videolarınız etkilendiyse, bu denemeyi devre dışı bırakabilir ve / veya geri bildiriminizi buradan paylaşabilirsiniz. Video bölümleriyle ilgili daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Bu özellik ile içerik üreticileri videoları kendi bireysel önizlemeleri ile bölümlere ayırabilecek. Youtube izleyicileri ise bu özellik sayesinde daha sonra izlemek istedikleri bölüme kolayca atlayabilecekler. YouTube, bölümler etkinleştirildiğinde izleyicilerin videonun daha fazlasını izleyeceğini ve buna geri dönme olasılığının daha yüksek olacağını belirtmiş.

Aşağıda Youtube Creators kanalında paylaşılan  Chapters’ın videolarınıza nasıl ekleneceğine dair videoyu görebilirsiniz:

Aslında chapter basitce videolarınızı farklı atlaması kolay bölümlere ayırmaya imkan veren bir özellikti ve video bölümleri Youtube’a bu yılın başlarında gelmişti. Fakat YouTube’daki Bölümler (Chapters) özelliği zaten orada olmasına rağmen, ilgili videonun açıklamasına manuel olarak dahil edilmesi gerekiyordu.Yeni yayınlanacak güncelleme ile ise bu video bölümlerinin otomatik olarak eklenmesi sağlanacak ve böylece artık içerik üretici Youtuberların videoları editlemesi daha kısa ve daha kolay olacak. Zamanının çoğunu YouTube’da geçiren ve platforma yükleme yapan birçok kişi için altın değerinde bir özellik olarak tanımlayabiliriz.

Gündeme ve şirketlere dair en son gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz. Eğer bu yazıyı beğendiyseniz yorum bırakırsanız ya da beni sosyal medya kanallarımdan takip ederseniz çok mutlu olurum.

Funda Tabak

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler lisans eğitimini tamamladıktan sonra geleneksel pazarlama, online itibar yönetimi, işveren markası, sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama konularında çeşitli şirketlerde çalıştı. Sa-ba, Döksan, Ileri Group, Araymond gibi üretim firmaları ile Coca Cola İçecek, Assan Alüminyum, Turkcell, Mercedes, Novartis, Cargill, Pfizer, YKB gibi müşterileri bulunan danışmanlık yoğunluklu firmalarda B2C ve B2B pazarlama yöneticiliği yaptı.

2010 yılından beri ideallyfree.com’un içeriklerini koordine ediyor. 2023 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri bölümününü tamamladı. Şuan Dubai merkezli bir firmada proje yöneticisi olarak çalışlıyor.

Yorum ekle