Ideallyfree

PayNRoll İK departmanlarında yeni bir dönem başlatacak

Unite BT, Türkiye’de ilk kez uygulanacak PayNRoll projesi ile İK departmanlarında yepyeni bir süreci başlatıyor.

Unite BT, Türkiye’de ilk kez uygulanacak PayNRoll projesi ile İK departmanlarında yepyeni bir süreci başlatıyor.

Bilişim sektöründe Türkiye’yi modern ITO Informatıon Technologies Outsourcing –Bilişim Teknolojileri Dış Kaynak Kullanımı) ile tanıştıran Unite BT, Türkiye’de ilk kez uygulanacak PayNRoll (Otomatikleştirilmiş Bordrolama Yönetimi) projesi ile şirketlerin İK departmanlarında yepyeni bir sürecin başlamasına imza atıyor. Türkiye’deki ilk Otomatikleştirilmiş Bordrolama Yönetim Sistemi olan PayNRoll, müşterilerine tüm bordrolama süreci kontrolüne sahip olma imkanı sunan bir dış kaynak kullanımı servis hizmetidir. PayNRoll ile portal ile internet üzerinden kullanıcılarına kullanım kolaylığı ile hızlı erişim sağlandığı gibi, Unite BT’ye ait  servis merkezinde tüm işlemler otomatik olarak kaydedilir ve yönetilir. Belirlenmiş aralıklarda hazırlanan yönetim raporları ilgili şirketlerle paylaşılarak servis hizmetinin ölçülüp, iyileştirilmesi SLA kontratı ile sağlanır.

Neden PayNRoll ?

İstatistiklere göre firmalar yönetimsel uygulama zamanlarının yüzde 40’ını bordro hazırlama süreçleri ile geçiriyor. Yine istatistiklere göre insan kaynakları departmanlarının ayda en az bir haftaları bordro işlemleri ile geçiyor. Bordrolama işlemlerinin zorlukları, yasal bağlayıcılıkları, yüksek maliyeti ve özellikle insan kaynakları departmanlarının şirketteki stratejik durumları nedeniyle bordrolama süreçlerinde dış kaynak kullanımının  önemi ortaya çıkmaktadır. Unite BT’nin servis ve dış kaynak bilgisi ile Logo Yazılım’ın  bordrolama bilgisinin birleşiminden oluşan  oluşan PayNRoll, güçlü alt yapısı, çağrı merkezi, bordro danışmanları hizmeti ve raporlama özelliği ile insan kaynakları departmanlarının  iş süreçlerinde katma değer üretilmesine olanak sağlarken PayNRool ile iş yükü azalan İK çalışanları böylece şirketlerin, eğitim, kariyer gibi çok daha stratejik işlere yoğunlaşmasına imkan tanımaktadır. Yani PayNRoll ile; Bordrolama süreçlerinde hem kurumsal hem de çalışan memnuniyetini yükseltmek, bu süreç ile maliyet düşürmek ve insan kaynakları departmanlarının asıl işlerine odaklanmalarını sağlamak ve toplam zincire değer katmak hedeflenmektedir.

İnsan Kaynakları, yönetimi konusunda dünyanın önde gelen kuruluşlarından CIPD (Charted Institute of Personnel Development) tarafından yapılan araştırmaya göre ise; İK departmanlarında dış kaynak kullanımı sonucunda; bilgi ve beceriye  direkt ulaşma yüzde 71, maliyetleri düşürme yüzde 61, kaliteyi artırma  yüzde 64, yeni teknolojiye ulaşma yüzde 48 ve İK ekiplerinin iş yoğunluğunu azaltma yüzde 41 avantaj sağlanmaktadır.

Türkiye pazarında yeterince bilinmeyen dış kaynak kullanımının 2013 yılında Avrupa pazarında 37 milyar dolara ulaşması beklenirken, Avrupa’da şirket çalışan büyüklüklerine göre bordrolama dış kaynak kullanımı oranları; 100’ün üzerinde çalışan sayısı olan firmalarda yüzde 53, 500’ün üzerinde çalışan sayısı olan firmalarda ise yüzde 67 civarında olduğu biliniyor. Türkiye’de ise Pazar büyüme potansiyeli ile dikkat çekerken Unite BT, geliştirdiği PayNRoll projesi işle bu sürece öncülük etmeyi hedeflemektedir.

Kaynak: psmmag.com

Funda Tabak

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler lisans eğitimini tamamladıktan sonra geleneksel pazarlama, online itibar yönetimi, işveren markası, sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama konularında çeşitli şirketlerde çalıştı. Sa-ba, Döksan, Ileri Group, Araymond gibi üretim firmaları ile Coca Cola İçecek, Assan Alüminyum, Turkcell, Mercedes, Novartis, Cargill, Pfizer, YKB gibi müşterileri bulunan danışmanlık yoğunluklu firmalarda B2C ve B2B pazarlama yöneticiliği yaptı.

2010 yılından beri ideallyfree.com’un içeriklerini koordine ediyor. 2023 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri bölümününü tamamladı. Şuan Dubai merkezli bir firmada proje yöneticisi olarak çalışlıyor.

Yorum ekle