Ideallyfree

Kadınlar online’da en çok hangi konular hakkında konuşuyor?

Global Web Index* Türkiye Araştırması verilerine göre; Türkiye’deki aktif internet kullanıcılarının online olarak en fazla konuştuğu ürünlerin başında bilgisayar ve cep telefonları geliyor.


Global Web Index* Türkiye Araştırması verilerine göre; Türkiye’deki aktif internet kullanıcılarının online olarak en fazla konuştuğu ürünlerin başında bilgisayar ve cep telefonları geliyor.

Türkiye’deki aktif internet kullanıcılarının %27′si bilgisayar hakkındaki fikirlerini online olarak beyan ediyorlar. Bilgisayar ile birlikte cep telefonları da en fazla konuşulan ürünlerin başında geliyor. Bilgisayar ve cep telefonlarının ardından en fazla konuşulan diğer kategori ise filmler. Türkiye’deki 5 aktif internet kullanıcısından 1′i filmler hakkında fikirlerini online olarak beyan ediyorlar. Bilgisayar ve cep telefonlarının aksine film kategorisinde kadınlar, erkeklerden daha fazla online olarak konuşuyorlar. Online olarak en fazla konuşulan diğer kategoriler ise teknoloji, internet ve moda.

Erkekler, bilgisayar, cep telefonu, teknoloji hakkında konuşuyor.

Kadın-erkek kırılımına bakıldığında, Türkiye’deki aktif internet kullanıcısı erkeklerin online olarak konuştuğu kategorilerin başında, bilgisayar (%37), cep telefonu (%33) ve teknoloji (%30) geliyor.  Online olarak erkeklerin kadınlara oranla daha fazla konuştuğu kategoriler ise; spor, oyun konsolları ve otomobiller.

Kadınların online olarak en fazla konuştuğu kategoriler, moda, film ve gezi.

Türkiye’deki aktif internet kullanıcısı kadınların online olarak konuştuğu kategorilerin başında, moda (%28), film (%24) ve gezi (%22) geliyor.  Online olarak kadınların erkeklere oranla daha fazla konuştuğu kategoriler ise; kişisel bakım, moda ve yemek/restoran.

* Global Web Index: Türkiye’nin de dahil olduğu, 36 ülkede 130.000′i aşkın katılımcıyla gerçekleştirilen Global Web Index Araştırması, “her gün bağlanan” internet kullanıcısını temsil etmektedir. Araştırmada, her gün internete bağlanan 16-64 yaş arası 1.501 kullanıcıya online anket yöntemi uygulanmakta ve 8 ana başlıkta yaklaşık 150 soru sorulmaktadır. Böylece, Türkiye’deki aktif internet kullanıcısının, online davranışları, tercihleri, ilgi alanları, motivasyon ve bariyerleri, sosyal medya davranışları, etkileme gücü ve fikir beyan etme sıklığı, biçimi ve platformları, markalardan beklentileri, online içerikle ilişkisileri, mobil&tablet kullanımları, vs. detaylı olarak incelenebilmektedir.

** Global Web Index Araştırması’na göre aktif internet kullanıcısı, internete her gün bağlanan kullanıcı olarak tanımlanmaktadır.

(Kaynak:MediaCat Online)

 

 

Funda Tabak

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler lisans eğitimini tamamladıktan sonra geleneksel pazarlama, online itibar yönetimi, işveren markası, sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama konularında çeşitli şirketlerde çalıştı. Sa-ba, Döksan, Ileri Group, Araymond gibi üretim firmaları ile Coca Cola İçecek, Assan Alüminyum, Turkcell, Mercedes, Novartis, Cargill, Pfizer, YKB gibi müşterileri bulunan danışmanlık yoğunluklu firmalarda B2C ve B2B pazarlama yöneticiliği yaptı.

2010 yılından beri ideallyfree.com’un içeriklerini koordine ediyor. 2023 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri bölümününü tamamladı. Şuan Dubai merkezli bir firmada proje yöneticisi olarak çalışlıyor.

2 yorum