Ideallyfree

7/24 Para Transferi: TCMB FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi)

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi)
TCMB FAST Anlık Ödeme Sistemi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) isimli yeni ödeme sistemini tanıttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yeni bir ödeme sistemini hizmete açmak üzere hazırlıklarını tamamladığını websitesindeki basın duyurusuyla paylaştı. FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) olarak isimlendirilen bu yeni sistem, bankalardaki hesaplarımız arasında yapacağımız tüm para transferlerini, saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebilmemize imkan sağlıyor.

TCMB - FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi)

 

 

 

 

 

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) ne işe yarar, nasıl kullanılır?

FAST sisteminin Türkiye’nin finansal teknolojilerini, iş yapış biçimlerini ve ödeme altyapısını desteklemesi beklenen çıktılar arasında. Türkiye’de yaşan bireylerin anlık olarak işlem yapabilmesine imkan verecek bu sistem telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgilerle de kullanılabilecek. 

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sisteminin 18 Aralık 2020 tarihinde pilot uygulamayla hizmete girmesi ve 8 Ocak itibariyle devreye alınması planlanıyor. Yeni ödeme sistemi ile EFT’de mesai sınırı kalkacak, 7/24 para transferi dönemi başlayacak.

TCMB websitesinde yapılan açıklamaya göre FAST Sistemi ile birlikte, ödemelerin telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha kolay bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi de kullanımımıza sunulacak. Türkiye’de tanımlanan kolay adreslerin tamamı BKM (Bankalararası Kart Merkezi) tarafında tutulacak.

Kişiler ve işletmeler arasında 7 gün 24 saat kolay ve anlık transfer yapılmasını sağlayacak FAST Sistemi nakit kullanımlarının azaltılmasınında ve ekonominin dijital dönüşümünde önemli bir rol oynayacak.

Gündemde yer alan gelişmeleri Gündem kategorisinde paylaşmaya devam edeceğim.

Funda Tabak

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler lisans eğitimini tamamladıktan sonra geleneksel pazarlama, online itibar yönetimi, işveren markası, sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama konularında çeşitli şirketlerde çalıştı. Sa-ba, Döksan, Ileri Group, Araymond gibi üretim firmaları ile Coca Cola İçecek, Assan Alüminyum, Turkcell, Mercedes, Novartis, Cargill, Pfizer, YKB gibi müşterileri bulunan danışmanlık yoğunluklu firmalarda B2C ve B2B pazarlama yöneticiliği yaptı.

2010 yılından beri ideallyfree.com’un içeriklerini koordine ediyor. 2023 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri bölümününü tamamladı. Şuan Dubai merkezli bir firmada proje yöneticisi olarak çalışlıyor.

Yorum ekle